La directora de l’IET, Pilar Carrasquer, reconeguda en la Jornada Institucional del Dia de les Dones Treballadores

El passat 9 de març va tenir lloc al Rectorat la XVIII Jornada Institucional en commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores. En aquesta jornada, s’ha lliurat el reconeixement a la directora de l’Institut d’Estudis del Treball (IET) i professora del Departament de Sociologia, Pilar Carrasquer Oto, investigadora del Grup de Recerca del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball.

L’acte va estar conduït per la secretària general de la Universitat Autònoma, Esther Zapater, que ha explicat que la Universitat ha estat pionera en la reforma dels protocols d’assetjament i que cal continuar treballant per combatre la desigualtat de gènere. Per la seva banda, Maria Prats, directora de l’Observatori per a la Igualtat, ha presentat el procés de negociació del pla d’igualtat de gènere en matèria laboral en el marc de l’aplicació de l’RD 901/2020.

Per a iniciar l’acte de reconeixement de la trajectòria de Carrasquer, la doctora Sònia Parella, del departament de Sociologia, ha fet un repàs de la trajectòria de la homenatjada, destacatnt la importància de la Pilar com a pionera en l’estudi de la sociologia del treball amb perspectiva de gènere i ha posat en valor la seva tasca com a docent així com el seu compromís institucional i la seva qualitat humana.

A continuació, es va projectar el vídeo d’homentage a la Pilar Carrasquer, que repassa la seva trajectòria professional amb la participació de diferents companys del departament així com del QUIT. Podeu veure el vídeo aquí: https://www.youtube.com/watch?v=JmgMwrOo4UQ

El rector de la universitat, Javier Lafuente, ha fet entrega del premi de reconeixement i l’homenatjada va oferir unes paraules d’agraïment.

Carrasquer, va aprofitar la oportunitat per explicar el projecte en el qual treballa en l’actualitat, centrat en la transparència salarial a les universitats, avançant algunes dades i conclusions. A més, va destacar la importància de continuar investigant per seguir avançant en l’assoliment de la igualtat efectiva entre homes i dones en el món del treball, i ha encoratjat a les investigadores, però també a les institucions, a seguir treballant-hi.

El reconeixement a la Pilar Carrasquer és una mostra de l’agraïment i el reconeixement per la seva dedicació durant tants anys, sobretot tenint en compte les dificultats dels inicis que, però que tal i com ella mateix va expressar “vaig entrar a un departament de dones fortes, segons em va comentar la Teresa Torns”, companya i directora de la seva tesi doctoral.

Podeu recuperar el vídeo de la Jornada aquí.