X Jornades IET

“Condicions de treball i ocupació. Una mirada a les administracions públiques”

El passat 4 de febrer va tenir lloc les desenes Jornades IET amb el títol “Condicions de treball i ocupació. Una mirada a les administracions públiques” a la Sala de Plens del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

L’acte, que també es va poder seguir online mitjançant la plataforma Youtube, es va fer ressò dels reptes derivats de la pandèmia en l’àmbit del treball i l’ocupació. De manera transversal i pluridisciplinària, els diferents ponents van fer balanç dels riscos psicosocials que presenten els treballadors, aproximant-se a l’ocupació en el sector de les cures de llarga durada i avaluant els riscos i possibles beneficis del teletreball i la desconnexió. En concret, l’objectiu ha estat centrar la mirada en l’ocupació en el sector públic i la seva evolució, sota el prisma de les recents mesures espanyoles d’estabilització de l’ocupació, en perspectiva comunitària.

 A la primera taula rodona, moderada per Oscar Molina, va comptar amb la presència d’Albert Navarro i Alejandro Godino, de la Universitat Autònoma de Barcelona i d’Amanda Moreno, de la Universitat Carlos III.

Pel que fa la segona taula rodona, més focalitzada a l’ocupació pública, va estar moderada per l’Helena Ysàs, i va tenir com a ponents a Miguel Ángel García Calavia, de la Universitat de València, Xavier Boltaina de la Universitat de Barcelona i Ignasi Beltrán de la Universitat Oberta de Catalunya.

El professor Eduardo Rojo, va ser l’encarregat de fer la cloenda de les jornades.

Programa