1r Congrés Català del Treball l’abril del 2023

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va anunciar el passat 2 de novembre la celebració del 1r Congrés Català del Treball, que tindrà lloc a finals d’abril a Barcelona i que portarà el títol “Els treballs en una nova economia per a la vida”.

Sara Moreno, membre del QUIT, forma part del comitè científic assesor en el que també hi participen Genís Roca, Judit Vall, Miquel Puig, Anna Ginès, Ivan Miró, Ignasi Beltran, Dolors Bassa i Andreu Mas-Colell.

El Departament d’Empresa i Treball té l’objectiu d’impulsar un espai de reflexió sobre el futur dels treballs i les principals tendències que el marcaran, les dinàmiques a nivell mundial i les implicacions que poden tenir per al nostre país. El congrés permetrà, igualment, esdevenir el punt de trobada de referents acadèmics, socials, polítics i econòmics a nivell nacional i internacional, generar sinèrgies, i debatre les necessitats d’actuació des de les polítiques públiques. I tot això, amb l’objectiu de nodrir l’Estratègia Catalana del Treball 2030, que el Departament té previst elaborar com un instrument per fer front als reptes en l’àmbit laboral de Catalunya durant els propers anys.

Els eixos temàtics que es tractaran al congrés es divideixen en set blocs: Passat, present i futur dels treballs; la implicació dels estats en els treballs; La formació com a factor clau; L’organització del temps de treball i el debat sobre la jornada laboral; Cap a una jornada laboral de quatre dies?; Condicions de treball per a una societat justa i diversa; Els treballs en una economia social i solidària; i, finalment, La representació col·lectiva al segle XXI.

Més informació